De VVD wil dat de gemeente Katwijk gebruik gaat maken van de Berichtenbox van MijnOverheid. De partij heeft hierover politieke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De digitalisering in de samenleving heeft de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen. Ook de overheid gaat hier, zowel landelijk als lokaal, steeds meer in mee. De behoefte aan digitaal en laagdrempelig contact is immers een groeiende wens van inwoners.

Bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten maakt inmiddels gebruik van de Berichtenbox van MijnOverheid: de digitale brievenbus die ook door instanties als de Rijksoverheid en de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland wordt gebruikt voor het verzenden van hun post.

De gemeente Katwijk stuurt haar brieven, zoals uitnodigingen voor lokale bijeenkomsten of informatie over aanstaande infrastructurele werkzaamheden in de buurt nu nog per post. Als het aan de VVD ligt, komt hier op korte termijn verandering in.

Fractievoorzitter Lennart van der Plas: ‘De gemeente Katwijk lijkt nog weinig voortvarend te zijn met de digitaliseringsslag, terwijl deze voor zowel inwoners als de gemeente voordelen biedt. Zo ontvangen inwoners sneller post van de gemeente en kunnen ze makkelijker overzicht houden, en de gemeente bespaart op het verzenden van brieven, wat beter is voor het milieu. Voor wie dat prettiger vindt, moet een brief op papier wel mogelijk blijven.’

Luister hier naar het interview met de heer Lennart van der Plas, fractievoorzitter VVD, in Katwijk NU op dinsdag 11 oktober.