Vanaf zaterdag hangen in alle kernen van Katwijk spandoeken van Veilig Verkeer Nederland met de tekst ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. Want op maandag zwaaien de schooldeuren weer open. VVN Katwijk vraagt met de spandoeken extra aandacht voor schoolgaande kinderen, de kwetsbaren in het dagelijkse verkeer.

Met de start van het schooljaar wordt het drukker op de wegen. Kinderen fietsen naar school, volwassenen spoeden zich naar hun werk. En dat is weer wennen, voor iedereen. Dat zien we terug in de ongevalscijfers: in de maand september verdubbelt het aantal verkeersslachtoffers bij fietsers jonger dan 12 jaar. Daarom vraagt VVN alle verkeersdeelnemers extra op te letten.

Tips!
Samen zorgen we voor een veilige school-thuisroute. VVN adviseert ouders daarom vooraf de veiligste route met hun kinderen te oefenen. Ook raadt VVN aan om de fiets vooraf te controleren: zit het stuur goed vast, werkt de verlichting, staat het zadel op de juiste hoogte, doet de bel het en zijn de banden opgepompt? Ook is het belangrijk dat ouders hun kinderen niet onnodig met de auto naar school brengen: dat maakt de route extra druk en dus gevaarlijk. Aan automobilisten vraagt VVN hun snelheid aan te passen, schoolzones te mijden en rekening te houden met kinderen die nog onhandig zijn in het verkeer en weer moeten wennen.

Verkeersveiligheid op 1
De spandoeken hangen tot 3 september. De eerste schoolweken gebeuren de meeste ongelukken. Maar ook daarna blijven we samen verantwoordelijk voor een verkeersveilige school-thuisroute. In Katwijk hebben we te maken met een groeiend aantal verkeersgewonden. Zullen we dit jaar het veiligste verkeersjaar ooit maken?

Vorig artikelNa regen komt…droogte
Volgend artikelOpen Huis in het PMT-gebouw in de Molenwijk