[Podcast] Welzijnskwartier: Werving jongeren voor de jongerenraad

Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de jongerenraad van Welzijnskwartier voor jongeren in Katwijk, Noordwijk, Rijnsburg, Lisse, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Warmond en Hillegom.

Supertof dat je iets vindt. Dat je iets wilt veranderen. Dat je een mening hebt. En die mening horen we graag. Dus kom maar op met jouw ongezouten feedback op al die dingen waar jongeren mee te maken hebben. In de Jongerenraad kun je vertellen wat jij vindt dat er moet gebeuren.

Waar worden jongeren blij van? Wat maakt ze boos? Wat vinden ze frustrerend? Waar gaan ze harder voor lopen.? Waar komen ze hun bed niet voor uit? We horen het graag … van jongeren zelf. Van jou dus. Speciaal voor jongeren hebben we een adviesraad opgericht: de Jongerenraad. En die raad heeft snoeihard nieuwe jongens en meiden nodig met … jazeker … een mening.

Waar praat je over mee?
Onze Jongerenraad bestaat uit 6 jongens en meiden, tussen de 17 en 23 jaar. De Jongerenraad adviseert de mensen van Welzijnskwartier over de onderwerpen die opgepakt moeten worden. De manier waarop die onderwerpen onder de aandacht moeten komen. Hoe we jongeren bij die onderwerpen moeten betrekken. En nog veel meer. Aan wat voor onderwerpen moet je dan denken? Nou, aan alles wat jij iedere dag ziet, leest en hoort op school, in je (bij)baan, op straat en online. Een greep:

– Eenzaamheid
– Genderdiscussies
– Lachgas
– Sexting op socials
– Jonge Oekraïense vluchtelingen
– Digitale kloof
– Sporten
– Overgewicht
– Leuke wijken
– Armoede
– Handhaving
– Nieuwe Nederlanders
– Loverboys
– Messen op straat
– Snel geld verdienen

Even praktisch
– De Jongerenraad komt 5 à 6 keer per jaar bij elkaar
– In Katwijk
– Kom je uit Noordwijk, Lisse, Sassenheim, Voorhout, Warmond of Hillegom dan regelen we vervoer als dat nodig is
– Ieder jaar een tof uitje
– Leuk en leerzaam
– Nieuwe mensen leren kennen
– Je hoeft niets speciaals te kunnen
– Jij maakt het verschil

Nieuwsgierig?
Wil je dat jouw mening verder komt dan je vriendengroep of je thuis? En wil je meer weten over onze Jongerenraad? Stuur gerust een appje naar Marloes de Mooij: 06 12102118. Bellen mag natuurlijk ook.