Van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december a.s. kun je bij de Stoomtrein Katwijk Leiden weer winterse stoomritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer maken. Voor of na de treinrit kun je in het museum, dat geheel in kerstsfeer is gebracht, genieten van overheerlijke oliebollen met glühwein of warme chocolademelk. Als extra attractie staat daar ook een grote demonstratiebaan opgesteld met antieke blikken Märklin speelgoedtreinen uit de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw.

Spectaculaire stoomwolken
Ook dit jaar worden weer speciale ritten in de kerstvakantie gereden. Deze ritten onder winterse omstandigheden leveren altijd spectaculaire stoomwolken op. Dat staat garant voor prachtige sfeervolle foto’s. Geen wonder dat deze winterritten altijd erg populair zijn. Maak het mee en geniet van de sfeer van toen!

Antieke speelgoedtreinen
De nostalgische sfeer vind je ook terug bij de grote antieke spoor 0 baan die speciaal tijdens deze dagen in het museum is opgesteld. Ooit was het speelgoed voor kinderen van rijke komaf. Oudere bezoekers zien hun jeugd terugkeren. Kinderen vergapen zich aan treinen die ze nog nooit gezien hebben. De locomotieven, de wagons, de gebouwen en de rails zijn zonder uitzondering tussen de zestig en honderd jaar oud! De grote demonstratiebaan bestaat uit bijna honderd meter spoor met bruggen, dertig wissels en kruisingen. Ook is er een groot emplacement met talrijke opstelsporen. Op deze baan rijden zeldzame locomotieven en rijtuigen van vroeger zo bekende merken als Märklin, Bing en Hornby. En dat is heel bijzonder, want meestal staan deze kostbare kleinoden opgeteld achter glas in vitrines.

Comments

comments

DELEN