Op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart strijkt het Winterpret Festival voor de vierde keer neer in Katwijk. En deze editie wordt het feest groter en beter dan ooit. Met weer een mooie rij artiesten, meer barren en meer toppers achter de bar. En als klap op de vuurpijl is het dit jaar niet één maar twee dagen feest op parkeerterrein De Noordduinen!

Vrijdag
Op vrijdagavond 1 maart start om 18.30 uur het feestweekend met Night of the Covers. Met onder meer de legendarische Nederlandse tributeband The Clarks. De mannen uit Den Haag weten al jaren in binnen- en buitenland een feestje te bouwen en waren lang de huisband van Veronica Inside. Maar ook jeWelste en de Katwijkse band Quilty Six staan in de line-up om het feest compleet te maken.

De organisatie denkt dat de nieuwe vrijdagavond goed in de smaak gaat vallen. “We zien dat Katwijk en omgeving blij is met onze feesten, maar we denken ook dat er nog mensen zijn die van een ander soort feestje houden. En die gunnen we ook een leuke avond uit.’ vertelt een van de organisatoren. “Daarom hebben we op de vrijdag nu deze avond georganiseerd. Voor iedereen die lekker een biertje wil drinken en meezingen en dansen op klassiekers.”

Zaterdag
Voor wie op zoek is naar het oude vertrouwde Winterpret gaan de deuren zaterdag om 17.00 uur open. Daarna gaat tot 23.00 uur als vanouds het dak er weer af bij de hardstylestage of bij de foute après-skiparty. Dit jaar komen onder anderen langs: Barryfest, Darkraver, E-force, Freestyle Maniacs, Peter Beense, Rutger van Barneveld en nog veel meer.

Met deze line-up verwacht de organisatie er weer een mooi feest van te maken. Het Winterpret Festival werd voor het eerst in 2019 georganiseerd in Katwijk. Het begon toen allemaal in de Hangaar op het terrein van het voormalige vliegkamp Valkenburg. Nadat corona even roet in het eten gooide is het verhuisd naar parkeerterrein De Noordduinen.

Voor beide avonden zijn nog kaarten beschikbaar, kijk daarvoor op www.winterpretfestival.com.

Bron: Organisatie Winterpret Festival
Foto: Marc Wonnink