Dat de SHD ook in de afgelopen twee coronajaren niet heeft stilgezeten bleek duidelijk uit de toespraak en verantwoording van Peter Bekker, voorzitter a.i. van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’. En ook zijn doorkijkje naar wat er in 2022 ook in Katwijk op stapel staat, getuigt van ambitie van het bestuur om zich te blijven inzetten voor de belangen van de huurders van Dunavie. De presentatie van Thea de Feijter van ‘De Nieuwe Wind’ over stijgende woonlasten en de leefbaarheid in de eigen wijk leverde ook mooie gesprekken en bevlogen reacties op. Bekker: ,,Heerlijk om dan na twee uurtjes elkaar te kunnen ontmoeten en spreken, huurders en gasten waaronder ook medewerkers van Dunavie en enige raadsleden!”

De Feijter: ,,De woonlasten staan onder zeer grote druk. Dan is het ook goed om op zo’n huurdersavond als deze van de SHD te kunnen laten zien dat er regelingen zijn om bij een gemiddeld energieverbruik een korting van ongeveer € 565,- te kunnen verkrijgen. En dat is meer dan welkom, ook in Katwijk. Als huurders moeite hebben om dit aan te vragen, de Formulierenbrigade is in de bibliotheek in de Hoornes op bepaalde dagen / tijden aanwezig om die huurders daarbij te helpen. Dat staat allemaal op de gemeentelijke website www.katwijk.nl. Bij alle opmerkingen bij de stelling over de leefbaarheid en de veiligheid in de wijk blijkt dat je het als huurders met Dunavie en de gemeente moet aanpakken. Want zoals iemand ook op de huurdersavond 20 april al zei, ‘de wijk ben je met elkaar’. Helemaal mee eens, maar het blijft soms best lastig!”

Kijk het rustig na op onze website
Bekker: ,,Ik ben blij dat ons bestuur is uitgebreid met drie nieuwe leden. Er ligt immers ook in 2022 genoeg werk op ons en de tientallen bewonerscommissies te wachten. Lees anders op onze website www.shdeduinstreek.nl mijn toespraak nog maar eens terug. En heeft een huurder vragen, we zijn via het contactformulier op deze website bereikbaar maar natuurlijk ook op 071-4077246 van 10.00 – 16.00 uur op dinsdag t/m donderdag. Of kom gewoon langs op ons kantoor aan de Nassaudreef 38A. Wij zijn er immers voor u, als huurder van woningcorporatie Dunavie.”

VIAPeter Bekker, voorzitter a.i. bezig met zijn toespraak aan het begin van de huurdersavond