De jaarwisseling in Katwijk is met enkele incidenten verlopen; grote onrust is uitgebleven. De brandweer heeft enkele branden moeten blussen, de politie heeft negen jaarwisseling-gerelateerde meldingen afgehandeld.

Van een vuurwerkloze jaarwisseling was overduidelijk geen sprake. Al weken waren in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg knallen te horen. Op oudejaarsdag en na de jaarwisseling was dat niet anders. Waar vorige jaarwisseling tijdens het vuurwerkverbod het vooral ‘echt’ illegaal vuurwerk betrof; waren nu gezinnen naar België getrokken om daar vuurwerk te kopen en vervolgens af te steken.

De politie was zichtbaar aanwezig in de gemeente. Onder meer de Mobiele Eenheid reed preventief rond. Onrusten op het Hoornesplein en het Andreasplein bleven uit. De politie heeft negen meldingen afgehandeld, vorige jaarwisseling waren dat er 29.

Op de Boslaan is even na middernacht een voetganger aangereden door een politieauto. Die auto was met spoed onderweg naar een melding van een gebouwbrand toen een voetganger ter hoogte van de Lidl overstak. Direct hebben de agenten en omstanders de hulpverlening opgestart. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De landelijke eenheid van de politie doet onderzoek.

De brandweer is tien keer uitgerukt. Onder meer voor twee woningenbranden, brand in een schuur en een brandende fiets.

Boven Bakker van Maanen op de Kerkstraat in Katwijk aan den Rijn brak brand uit in het dak.

Op de Boogschutter schoot in de middag een stuk vuurwerk tussen het dak. Grote schade bleef uit.

Op de Helmbergweg in de Hoornes stond een fiets in de brand.

Op de Goerie heeft de brandweer wat groenafval geblust.

Een schuurbrand op de Valkenburgseweg in Rijnsburg. De schuur raakte zwaar beschadigd.