Het is onduidelijk of het mogelijk is een stadspark in de Kwakelwei te bouwen zonder woningbouw. Dat zei wethouder Rien Nagtegaal tijdens de commissievergadering over het goenstructuurplan. ‘Is het realistisch om een stadspark te realiseren zonder woningbouw’, wil Sonny Spek van DURF van de wethouder weten. Maar die geeft daar geen antwoord op. ‘Op dit moment zou ik die vraag niet kunnen beantwoorden. Daar is nog onvoldoende onderzoek naar gedaan.’

Voorlopig blijft dat groene stadspark een droom. Eerst moet de raad (later deze maand) een oordeel geven over het Groenstructuurplan. En om überhaupt iets met de Kwakelwei te doen, moet de bestemming gewijzigd worden. Die is momenteel agrarisch.

Al jaren wordt er, vanuit de raad en de omgeving, aangedrongen op een groen stadspark op de Kwakelwei in Katwijk aan den Rijn, het gebied noordelijk van woonzorgcomplex de Wilbert.

Koos Nijgh, voorzitter van Stichting Vrienden van het Rijn Park, vertelt ‘bijzonder verheugd te zijn dat voor een volledig groene Kwakelwei wordt gekozen’. De eigenaar van de Kwakelwei heeft andere plannen: woningen en groen. Jan van Duijn van Van Rhijnbouw laat de gemeenteraad namens de eigenaar weten, dat een kostendrager (woningbouw) juist voor een groen park kan zorgen.

Comments

comments

DELEN