IVN Natuureducatie en Welzijnskwartier zijn per april gestart met natuurwandelingen. Iedere 2 weken (even weken) op maandagmiddag 13:30-15:00 zijn buurtbewoners welkom om o.l.v. een gids de natuur te ontdekken en natuurlijk elkaar te ontmoeten.

Het startpunt van de wandeltocht is Stappers, huis van de buurt op Louise de Colignylaan 61 in Katwijk. Iedereen die fit genoeg is om een uur te kunnen wandelen is welkom om mee te gaan. Na afloop drinken we een bakkie koffie of thee.

Maddy en Bep zijn ervaren IVN natuurgidsen en betrokken bij deze gezellige natuurwandelingen. “Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes, maar de lente is voor natuurwandelen een toptijd. Het weer begint zonnig te worden, en al dat frisse groen en jonge dieren zijn prachtig om onderweg van te genieten.” vertelt Bep. Sanne, sociaal werker bij Welzijnskwartier, legt uit “naast de rust van de natuur en het gezondheidsaspect van het bewegen, is het natuurwandelen ook goed voor de ontmoeting tussen mensen. Tijdens de wandeling wissel je makkelijk van gesprekspartner waardoor je altijd een leuk gesprek hebt. En de koffie na afloop is een goed moment om het gesprek voort te zetten”

Meewandelen?
Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen. Opgeven en meer info via sannealblas@welzijnskwartier.nl Kosten zijn €1,- per keer. Hiermee sparen we voor een uitje aan het eind van het seizoen.