De digitale informatieborden (DRIS-displays) bij haltes in de provincie Zuid-Holland worden vanaf begin november 2022 tot en met maart 2023 vervangen.

De digitale informatieborden zijn verouderd. Het werk gebeurt buiten de spits, zodat reizigers er zo min mogelijk last van hebben. In opdracht van de provincie Zuid-Holland verzorgt Q-lite het hele proces van ontwerp tot aan installatie op straat.

Ruim 200 haltes waar nu nog geen digitaal informatiebord staat krijgen de komende maanden een nieuw digitaal informatiebord. Dit zijn haltes waar bijvoorbeeld veel reizigers gebruik van maken of haltes waar belangrijke voorzieningen in de buurt zijn. In totaal worden er ruim 850 nieuwe digitale informatieborden geplaatst. Samen met de digitale informatieborden langs de R-net haltes, welke blijven staan, komt het totaal op ruim 1.000 stuks.

Bij een aantal bushaltes wordt het oude digitale informatiebord wel weggehaald, maar komt er geen nieuwe terug. Dit is bij haltes waar weinig mensen gebruik van maken.

Moderner en duurzamer
De nieuwe digitale informatieborden zijn moderner en duurzamer dan de oude. Op de digitale informatieborden staat hoe laat bijvoorbeeld de bussen vertrekken. De nieuwe digitale informatieborden werken met de modernste technieken. Daardoor zijn ze beter leesbaar. Ook krijgen ze een audioknop voor blinden en slechtzienden. Hierdoor kunnen vervoerders nog beter informatie over vertragingen, omleidingen en alternatieve routes delen. En zuinig zijn de nieuwe digitale informatieborden ook: door LED-verlichting gebruiken ze veel minder energie.

 

foto: PZH

Verwijderen huidige digitale informatieborden
De uitvoering start met het verwijderen van de digitale informatieborden op plaatsen waar geen nieuw informatiebord komt.

Het vervangen van de digitale informatieborden duurt vanaf medio november 2022 tot en met maart 2023. Dan zijn naar verwachting alle nieuwe digitale informatieborden geplaatst.

Vorig artikelOppositie eist opheldering cultuurbedrijf
Volgend artikelVooroverleg conceptontwerp R-net busbaan langs N206