De Verhalenvangers zetten hun reeks video’s over Rijnsburgse bedrijven en instellingen in het nieuwe jaar voort. Donderdag 12 januari wordt weer een video in de Voorhof in Rijnsburg vertoond. De inloop is vanaf half tien en de voorstelling begint om tien uur. Op 26 januari wordt ’s avonds een video herhaald voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om overdag te komen kijken.

De video van 12 januari brengt ons over de Rijnsburgse grenzen heen. In het voorjaar van 1928 begint de dan 19-jarige Paul Ravensbergen een eigen banketbakkerij in de Dubbele Buurt, bij de winkel van zijn vader, die zijn producten gaat verkopen. Een ruimte van 28 vierkante meter vormt het begin van banketbakkerij Ravensbergen. Hij trouwt en krijgt in 1938 zijn eerste zoon, die ook Paul heet.

Kort voor de Tweede Wereldoorlog is er een bloeiend bedrijf, dat na de oorlog weer opgebouwd moet worden. Ruim twintig jaar later blijkt Rijnsburg te klein en in 1967 verhuist het bedrijf naar Sassenheim. Een jaar eerder is de oprichter overleden, maar zijn zonen zet het bedrijf voort. Het hart van zoon Paul ligt meer bij de techniek. Hij stapt uit de bakkerij en bouwt en verbetert bakkerijapparatuur en begint daar in 1975 een bedrijf in.

In 1983 verlegt hij zijn grenzen letterlijk en emigreert naar Vancouver in Canada, waar hij het bedrijf voortzet. We volgen zijn geschiedenis daar en zijn terugkeer naar Rijnsburg. Bij de vertoning van de video zal hij zelf aanwezig zijn.