Met het leer-werktraject WVO (Waardevol Vernieuwend Onderwijs) werken een aantal ouderenzorgorganisaties uit de regio samen om meer mensen op te leiden binnen de ouderenzorg. De succesvolle samenwerking tussen de zorgorganisaties met deze combinatie van onderwijs en werken krijgt nu uitbreiding. Zo kunnen nog meer zorgmedewerkers hiervan profiteren. Ook in Katwijk.

Wat WVO bijzonder maakt is dat iedereen direct werken en leren in de praktijk combineert. De onderwijsvorm is bovendien speciaal gericht op ouderenzorg (VVT) waardoor al tijdens de opleiding de ouderen en naasten centraal gesteld worden. De opleiding is bestemd voor een brede doelgroep van zorgstudenten, waaronder zij-instromers en doorstromers. WVO biedt ook ervaren medewerkers de kans om een diploma in het vak te behalen op mbo niveau 2,3,4 en HBO niveau. Bij WVO staat de relatie tussen mensen voorop, eigen regie is erg belangrijk en ook de zelfstandigheid van de studenten zelf. Het onderwijs combineert diverse lesvormen, van klassikaal, tot digitaal onderwijs (bijvoorbeeld met VR brillen) en werkplekleren.

Nu zijn naast ActiVite en DSV als ouderenzorgorganisaties ook WIJdezorg en Libertas Leiden als nieuwe partners bij WVO aangesloten.