Vanaf het moment dat het Valkenburgs Pontje in 2006 in de vaart ging, is de prijs van een kaartje voor 1 oversteek 50 eurocent. De kosten voor een tienrittenkaart bedraagt al sinds die tijd vier euro. Deze prijzen worden nu aangepast aan de prijsontwikkelingen van 2022. Het bestuur hoopt op het begrip van de trouwe gebruikers.

Sinds 2006 is er zorgvuldig gekeken of de prijzen nog in verhouding zijn met de kosten van de veerpont. Uiteraard subsidieert de gemeente Katwijk een substantieel deel van de kosten. De bijdrage van de gemeente Katwijk is dit jaar met een nieuw Convenant met vijf jaar verlengd. Daar zijn we als bestuur blij mee want de nieuwe Joop van der Reijdenbrug brug heeft natuurlijk ook effect gehad op het aantal mensen/jongeren dat via de Pont de oversteek maakt. Provalu (voormalige MareGroep) exploiteert de Pont en zij betalen onder meer de veermannen van de Pont en het onderhoud aan de Pont.

Vanwege alle ontwikkelingen is nu het moment gekomen dat we de prijs van een kaartje en een tienrittenkaart moeten aanpassen aan de prijzen van 2022. Dat betekent dat per 1 november 2022 een enkele rit 70 eurocent wordt, en de tienrittenkaart vijf euro. Natuurlijk is de oversteek gratis voor kinderen tot 6 jaar!

Het bestuur begrijpt dat een verhoging van de prijzen geen prettig bericht is in de huidige tijd. Toch hopen we dat deze eerste prijsverhoging in de 16 jaar dat de Pont in de vaart is, mag rekenen op begrip van de trouwe gebruikers van het Valkenburgs Pontje dat al meer dan 600 jaar bestaat.