Een nieuwe tentoonstelling in het Katwijks Museum vraagt erom bekeken te worden. En dat is deze keer zeer zeker de moeite waard. RTV Katwijk nam een kijkje en het resultaat is vanaf maandag 10 oktober te zien.

Van Willy Sluiter tot Caballut, luidt de ondertitel van de spannende tentoonstelling in het museum aan de Voorstraat. En dat is precies wat het is. Allemaal stukken uit een particuliere collectie waarin vrouwen een hoofdrol spelen. Van de bijzondere werken van de Spaanse schilderes Lita Caballut tot aan de al wat oudere schilderijen van bijvoorbeeld Isaac Israels en Kees van Dongen. Zoals gezegd: De rode draad van de geselecteerde kunstwerken op deze tentoonstelling is ‘de Vrouw’. Portretten, naakte vrouwen, de vrouw en haar kinderen, vrouwen die op hun man wachten en mondaine vrouwen; we komen ze hier allemaal tegen.

En als u nog nooit een stap in het Katwijks Museum hebt gezet is dit een schitterende gelegenheid om het eens te doen. In het programma van RTV Katwijk neemt Adri van Beelen een kijkje en praat hij met de immer bevlogen conservator André Groeneveld. Het programma is dagelijks te zien vanaf maandag 10 oktober om 12.00, 18.00 en 21.30 uur, na het nieuws en Sport. Ook online te bekijken op de website www.rtvkatwijk.nl.

Vorig artikelSportiff Grasshoppers wint in Landsmeer
Volgend artikelPrijs oversteek met Valkenburgs Pontje aangepast aan 2022