De Raad van State buigt zich op 28 mei over de beroepszaak die een aantal natuurorganisaties heeft aangespannen tegen het bestemmingsplan Valkenhorst. Wethouder Gerard Mostert maakte dit bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdagavond 14 maart. ‘We gaan naar Den Haag, naar de Raad van State’, zei wethouder Gerard Mostert, toen hij dit nieuws bekend maakte. En dat nieuws werd met applaus ontvangen door de raadsleden.

De Raad van State doet in principe zes weken na de zitting uitspraak. In het positieve geval kan dat, volgens wethouder Mostert, betekenen dat de eerste paal in 2025 in de grond gaat. Bij een ‘iets minder’ positieve uitslag kan de Raad van State vragen om een betere onderbouwing van het bestemmingsplan en in het slechtste geval kan de uitspraak een vernietiging van het bestemmingsplan opleveren. De kern van het bezwaar is het opkopen van van stikstofrechten van oude bedrijven om de uitstoot in de toekomst te compenseren.

Maar, zo zegt wethouder Gerard Mostert; ‘Ik heb het volste vertrouwen in de uitspraak van de rechter. We hebben een goed verhaal en het is van maatschappelijk belang dat deze woningen worden gebouwd’.

Foto: RTV Katwijk