Woensdag 5 april heeft het elitecorps van Sportiff Grasshoppers zijn eerste wedstrijd van een “best of three” serie in de kwartfinale overtuigend gewonnen. Het team van Sluis en van der Bilt was veel te sterk voor Lekdetec.nl uit Bemmel, dat enige jaren geleden altijd meestreed voor de hoofdprijs. Grasshoppers was op alle fronten het bovenliggende team. Schotpercentages/rebounds/steals/assists waren alle in het voordeel van het team uit Katwijk dat na vier kwarten een eindstand van 84-43 liet aantekenen.

Het eerste kwart komt Lekdetec iets sneller uit de startblokken en behoudt tot halverwege een kleine voorsprong. Via een 9-0 run wordt het kwart al direct afgesloten met een voorsprong van 24-15. Sonja en Fleur Kuijt hebben met totaal 15 punten een groot aandeel in dit kwart.

Het tweede kwart geeft een vergelijkbaar beeld. Mede door een dichte verdediging zorgt Grasshoppers ervoor dat Lekdetec moeilijk openingen kan vinden. Ook hier een mooie run van 12-0 waardoor de ruststand een comfortabele voorsprong geeft van 45-20 (periodestand 21-5). Deborah Vos maakte haar rentree en zorgde voor de laatste twee punten van de eerste helft.

Na de rust is de wedstrijd dan al gelopen. Mede door een bredere bank, kan Sportiff Grasshoppers veel energie blijven geven. De geel-zwarten weten hierdoor de voorsprong na een kwartstand van 21-11 verder uit te bouwen tot 66-31 aan het einde van de derde periode.

Ook het vierde kwart leverde geen extra spanning op. De wedstrijd werd op de zelfde voet uitgespeeld. Grasshoppers vergrote het verschil na een kwartstand van 18-12 met 6 punten zodat tijdens de overwinningsdans het scorebord 84-43 aangaf.

Zaterdag kan Grasshoppers zich bij een overwinning plaatsen voor de laatste vier van de dames eredivisie.

Scores: Karin Kuijt 13; Alissa van der Plas 12 (8 reb); Sonja Kuijt 12; Rosalie Aandewiel 11; Jacobien Klerx 10; Fleur Kuijt 9 (8 ass); Lotte van Kruistum 8 (9 reb); Ilja Kromhout 4; Iris Govers 3; Deborah Vos 2; Liselot Kulk; Mia Hordijk.

Coach Renate Sluijs zag een beetje een moeizaam begin wat tot de halverwege het eerste kwart duurde toen de verdediging werd aangetrokken: “We gaan ook creatiever aanvallen waardoor we makkelijker scoren en al snel de voorsprong pakken. In de tweede helft blijven we goed verdedigen en kunnen we verder uitlopen.”

Zaterdag 8 april is in Bemmel de tweede wedstrijd in de Schaapskooi. Aanvang 16.30 uur.

Fleur Kuijt met het overzicht

Fleur Kuijt met het overzicht Foto: Wim Kulk