Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag goede zakengedaan door Jolly Jumpers in eigen huis in Tubbergen te kloppen. De ploeg van Renate Sluijs en Robin van de Bilt trok de overwinning in de spannende slotfase knap naar zich toe.

De gelijk opgaande eerste periode wint Grasshoppers met klein verschil. De thuisclub leidt nog halverwege (11-9) maar kan niet voorkomen dat Sportiff Grasshoppers op voorsprong komt aan het einde van dit kwart (15-16).

Het tweede kwart gaat naar Jolly Jumpers. Aanvankelijk laat de wedstrijd een zelfde beeld zien maar na 27-28 pakken de Tubbergers het initiatief en eindigen de eerste helft met een kleine voorsprong. Ruststand 39-34.

De eerste 2 scores na de rust zijn voor Jolly Jumpers maar daarna heeft Grasshoppers het verdedigend beter op orde en komt het via 3 driepunters op rij langszij (43-43). Vervolgens houden beide teams elkaar aanvallend in evenwicht en staat er bij aanvang van het beslissende kwart een gelijke stand van 51-51 op het scorebord .

Ook in het laatste kwart pakt Grasshoppers het initiatief en ook de voorsprong terug om die vervolgens niet meer weg te geven. Na 57-63 komt de thuisclub nog heel dichtbij maar Sportiff blijft koel in de eindfase en kan de zege veilig stellen. Eindstand 62-69.

Periodes: 15-16, 24-18, 12-17, 11-18.

Scores: Jacobine Klerx 22, Karin Kuijt 13 (+6 ass +7 st), Sonja Kuijt 15 (+7 reb), Alissa van der Plas 9 (+9 reb), Lotte van Kruistum 6 (+ 7reb), Deborah Vos 2, Fleur Kuijt 2, Mia Hordijk , Anna Hartman, Sophie Bekker.

Coach Renate Sluijs zag vanaf het begin haar team goed verdedigen: “Aanvallend ging het moeizaam en finishen de makkelijke ballen niet. Daardoor kunnen we geen afstand nemen. In het 4e kwart pakken we mede door een goede verdediging de voorsprong en winnen we zo de wedstrijd.”

Zaterdag 18 februari speelt Sportiff Grasshoppers een thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns in sporthal Cleijn Duin, aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur.