Solar-systemen Grasshoppers heeft de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Binnenland niet in winst kunnen omzetten.

Tot en met de 3e periode was het een gelijkopgaande strijd waarin de ploeg van coaches Driessen en Allers redelijk en bij vlagen goed basketbal liet zien. Het vierde kwart echter ging bijna alles mis en kon de thuisploeg uitlopen naar een geflatteerde einduitslag (79-58).

Matige start
Na een matige start (11-2 voor Binnenland) pakte Solar-systemen na een prima 18-0 run de voorsprong in de wedstrijd (17-24). De 2e periode was voor Binnenland die vooral via scores van de Amerikaanse aanwinst Baccas langszij kwam. De ex-Grasshopper Janine Guijt bepaalde met 4-uit-4 vanaf de vrije worplijn de ruststand in Binnenlands voordeel (34-32).

Bijna niets meer goed
Ook de 3e periode ging het gelijk op en als Noor Driessen in het 4e kwart de score opent (51-51) kan de wedstrijd nog 2 kanten op. Maar daarna ging bijna niets meer goed aan Katwijkse zijde terwijl bij de thuisploeg bijna alle schoten wel vielen. Na een 21-0 run (72-51) halverwege werd de wedstrijd uiteindelijk beslist en bleven zodoende de punten terecht in Barendrecht.

Scores
Ingrid v.d. Plas 11, Mia Hordijk 10, Evelien Messemaker 8, Fleur Kuijt 6, Marieke van Schie 6, Sonja Kuijt 5, Carola Menken 4, Iris Govers 4, Noor Driessen 4.

Eerstvolgende wedstrijd
De eerstvolgende wedstrijd van Solar-systemen Grasshoppers is op zaterdag 29 oktober tegen Amazone in Utrecht. Aanvang 20.30uur.