Het college van B&W heeft op dinsdag 26 maart een brief naar de gemeenteraad gestuurd over het onderwerp ‘Nachtelijk openbaar vervoer 2024 en 2025’. In het coalitieakkoord is opgenomen dat er in deze raadsperiode een pilot met nachtelijk openbaar vervoer in de weekenden gestart wordt.  De pilot gaat op vrijdag 26 april van start.

Veiligheid
De huidige en toekomstige vervoerders, Arriva en Qbuzz, zien op dit moment geen kans om deze pilot te gaan uitvoeren. Volgens wethouder Gerard Mostert heeft Arriva niet voldoende personeel beschikbaar om deze nachtelijke ritten uit te voeren. Tijdens deze ritten is extra personeel nodig voor de veiligheid in de bus.

Minder geschikt voor rolstoelen
Wethouder Gerard Mostert erkent dat het materieel waarmee Jonker Travel gaat rijden niet bij uitstek geschikt is voor mindervaliden. Toch is dit geen reden om niet van start te gaan met deze pilot. ‘We zien dat we niet iedereen op een goede manier kunnen vervoeren met deze vorm van openbaar vervoer, maar tegelijkertijd hebben we in ons beleid wel maatwerk voor mensen die met een rolstoel moeten rijden’, aldus wethouder Gerard Mostert.

Feestbus
Is dit dan niet de bekende ‘feestbus’ waarover in de gemeenteraad wordt gesproken? Wethouder Gerard Mostert: ‘ Nee, ik denk het niet. Het is voor verschillende doelgroepen een uitkomst en dan niet alleen voor mensen die graag uit willen en wat later terugkomen, maar juist ook voor mensen die nachtdiensten draaien in het ziekenhuis, politie, Schiphol, Rotterdamse haven en op een goede manier naar huis willen.’ Of dat gaat werken, moet de pilot uitwijzen.

Geen OV-chipkaart
Het is niet mogelijk om de OV-chipkaart te gebruiken. Gebruikers van deze nachtbus moeten een kaartje reserveren via de website van Jonker Travel. Dit kaartje kost € 5,00 per enkele reis.

Permanent nachtelijk vervoer
De pilot start op vrijdag 26 april en duurt voorlopig twee jaar. De uitkomst van de pilot is bepalend of er permanent nachtelijk vervoer georganiseerd kan worden. Als de pilot een groot succes is, hangt het van de concessiehouder (=Qbuzz) af of hier invulling aan gegeven kan worden. Kan de concessiehouder dit niet organiseren, dan zal er met andere vervoerders gesproken worden. Alhoewel het de ambitie is van het college om de volledige week nachtvervoer in Katwijk te organiseren, is dat dan wel de vraag of dat nog mogelijk is.

Bron: Gemeente Katwijk
Foto: RTV Katwijk (ter illustratie)