Korfbalvereniging Madjoe krijgt een opblaashal. Daar is de gehele gemeenteraad het over eens. Dat werd donderdagavond duidelijk in de raadscommissie over de binnensportaccommodaties in Rijnsburg. Maar het was wel een rommelige vergadering. En of die opblaashal er in oktober staat, daar wilde wethouder Sonny Spek geen garantie voor geven.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden / De Katwijksche Post.

Het is de bedoeling dat de raad een oordeel geeft over het voorstel om drie gemeentelijke binnensportaccommodaties in Rijnsburg te vervangen. Daar is een onderkomen voor korfbalvereniging Madjoe onderdeel van. Om er voor te zorgen, dat de korfballers komende winter een onderdak hebben, is haast geboden. Daar is de raad ook van overtuigd.

De oppositiepartijen zijn echter niet overtuigd van de wethouder. Hij beloofde bij een vorige informatieve bijeenkomst in december met een overzicht te komen van verschillende ontwikkelingen rondom de Korte Vaart in Rijnsburg. ‘Dat overzicht is er niet’, constateert Irene van der Plas van het CDA. En voor besluitvorming is die wel nodig vindt zij. ‘Zodat we weten dat sport en Knarrenhof elkaar niet in de weg zitten.’

Van der Plas stelt voor om alleen het onderwerp Madjoe te behandelen. En dat wordt aangenomen, omdat er meer raadsleden van oppositiepartijen aanwezig zijn dan van de coalitiepartijen.

Het benodigde raadsbesluit zal op donderdag 26 januari genomen moeten worden.