Besparen is duurzamer en helaas voor veel mensen ook financieel noodzakelijk. Energieprijzen rijzen de pan uit en minder waterverbruik in huis helpt om bij een groeiende bevolking voldoende te houden voor iedereen, ook als het zomers lang droog is.

Douchen is heerlijk genieten van warm water en nog schoon worden ook. Een douchebeurt duurt gemiddeld 8 minuten en daarmee gebruik je zo’n 70 liter opgewarmd water. Als je korter of minder vaak doucht bespaar je water, energie en het geld dat water en energie kost. Wel zo’n 150 euro per jaar.

Het waterleidingsbedrijf wil mensen bewust maken van de besparingsmogelijkheden die korter douchen biedt en dat warm water besparen ook comfortabel en leuk kan zijn als je een liedje van max. 5 minuten als douchetimer gebruikt.
Dunea heeft een winactie bedacht: Douche één liedje. Wie een passend doucheliedje instuurt voor 1 januari 2023, maakt kans op één van de badkamergeschikte JBL-speakers ter waarde van € 40,00.

RTV Katwijk sluit aan bij deze actie. ‘We helpen graag mee bij zo’n initiatief. In ons nieuwsprogramma Katwijk NU, elke werkdag tussen 17.00 en 18.00 uur, geven we rond 17.30 uur een tip voor een Dunea Douche Deun’, verklaart presentator Cor de Mooy. ‘Hoe leuk kan een besparingstruc zijn? Gewoon de muziek aan de kraan open!’ Kijk voor meer info op www.dunea.nl/winactie

Vorig artikel[Podcast] Meer inzet op drugscriminaliteit
Volgend artikel[Podcast] Binnensportverenigingen staat een huurverhoging van 14,5% te wachten