Op maandag 29 mei 2017 vindt de voorlichtingsavond over dwang plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in de Vredeskerk, van Vollenhovekade 24 in Leiden en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Onrust staat centraal bij iemand met dwangklachten. Iemand met een dwangstoornis heeft last van steeds terugkerende dwanggedachten (obsessies) en/of dwangmatige handelingen (compulsies). Dwanggedachten zijn gedachten die mensen weliswaar zelf hebben, maar die ze wel vreemd, hinderlijk en overdreven vinden. Ze kunnen die gedachten niet tegenhouden. Dwanghandelingen zijn herhalende handelingen die iemand op dezelfde speciale manier moet doen. Bijvoorbeeld het steeds opnieuw alles controleren of schoonmaken. De innerlijke onrust wordt echter niet weggenomen door het uitvoeren van dwangmatige handelingen. Een dwangstoornis noemen we ook wel een obsessief-compulsieve stoornis. Zowel voor persoon met dwang als voor omgeving kan het een grote belasting zijn.

Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundige u hoe het is om dwangklachten te hebben en hoe hij of zij hiermee omgaat. Een professional vertelt over het onderwerp, geeft aan welk hulpaanbod er mogelijk is en geeft omgangsadviezen aan de mensen in de directe omgeving. Uiteraard kunnen er vragen worden gesteld.

Voor meer informatie bel 071 514 74 20 of kijk op www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda.

 

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.

 

Comments

comments

DELEN