De Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) organiseert op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 12.30 uur de Instrumentenparade in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Door het volgen van workshops gaan kinderen op ontdekkingstocht door de wereld van muziek (leren) maken. De organisatie van de Instrumentenparade is in handen van de werkgroep Jeugd.

Tijdens de Instrumentenparade wil DVS jongens van 5 tot 16 laten ervaren dat muziek maken leuk en leerzaam is. “Het is een mooie gelegenheid om in informele sfeer en zonder verplichtingen nader kennis te maken met de verschillende instrumenten en de muziekopleidingen van de vereniging,” aldus Edwin Durieux, voorzitter van de werkgroep Jeugd. “De workshops zijn een combinatie van creativiteit, gezelligheid en meedoen, waarbij plezier maken voorop staat.”

Na afloop brengen de deelnemers aan de Instrumentenparade het geleerde in de praktijk. Zij geven samen met alle jeugdleden van DVS een optreden voor familie, vrienden en andere belangstellenden. Vanaf 12.30 uur kan iedereen tegen een kleine vergoeding genieten van versgebakken kibbeling of patat en luisteren naar optredens van de Junioren en Big Band Plus van de vereniging. “Het spreekwoord ‘Jong geleerd is oud gedaan’ geldt ook voor DVS”, vertelt Edwin. “De Junioren staan aan het begin van hun muzikale carrière en de leden van Big Band Plus hebben hun muzikale sporen al ruimschoots verdiend. Niet alleen treden de orkesten afzonderlijk op, maar zij spelen ook enkele gezamenlijke nummers want leeftijd en niveau spelen geen rol bij het samen muziek maken. In verband met de voorbereidingen vragen wij wel een ieder die wil deelnemen aan de Instrumentenparade zich vooraf aan te melden. Met elkaar gaan we er een leuke dag van maken.” Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar Junioren@DVSKatwijk.nl.

Comments

comments

DELEN