Het lijkt een beetje op een leuke titel voor de kinderboekenweek. Immers het thema is deze week “Raar maar waar!”. Het lijkt raar dat een chauffeur in een vrachtwagen last heeft van ‘dode hoeken’.

Afgelopen week hebben alle kinderen van de Katwijkse en Valkenburgse basisscholen dit zélf kunnen ervaren. In het Scumgebouw kregen de kinderen middels een instructiefilm alle ins en outs te zien. Dankzij drie bedrijven die een auto/bus met een chauffeur ter beschikking stelden (de Koninklijke Beuk, Jongeneel Transport en Janssen Flowerexports leerden de kinderen twee basisregels: Blijf er réchts en ruim achter (de vrachtauto)” en “Houd minstens drie meter afstand”.

Daarna was het een run naar de grote bus en vrachtwagen. Daar leerden de kinderen ook, dat chauffeurs bijna dagelijks te maken hebben met fietsers en wandelaars die té dicht langs de vrachtwagens fietsen of lopen.
Dankzij deze voorlichting, georganiseerd door VVN-Katwijk, zijn een kleine 600 kinderen van de groepen acht goed voorbereid op een fietsritje naar hun nieuwe school voor voortgezet onderwijs na de zomervakantie.

Vorig artikelWorkshops voor de sportvereniging
Volgend artikelOud-voetballer Rick Talan overleden