De hoeveelheid smog in Zuid-Holland zorgt voor problemen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM adviseerde eerder inwoners om zich niet te veel in te spannen om te voorkomen dat zij longklachten zouden krijgen door de ongezonde lucht.

De Provinciale afdeling van GroenLinks is geschrokken door het smogalarm en heeft schriftelijke vragen gesteld aan de Provincie.

GroenLinks Statenlid Berend Potjer: ‘Wij hoorden dat onder andere voetbaltrainingen van kinderen zijn afgelast vanwege de smog. Wij maken ons hier grote zorgen over, dat kinderen door de ongezonde lucht niet meer buiten kunnen spelen en astma patiënten binnen moeten blijven.’ GroenLinks vindt het tijd voor concrete actie om de schoner te krijgen. Het provinciebestuur zegt telkens dat ook zij de luchtkwaliteit een belangrijk speerpunt vinden, maar neemt in de praktijk nog vaak besluiten die daar niet aan bijdragen. Potjer: ‘Deskundigen stellen dat als je de lucht echt schoner wil krijgen je echte maatregelen moet nemen. Dit betekent dat we goed moeten kijken naar de effecten van industrie, auto- en vliegverkeer op de luchtvervuiling en ook bereid moet zijn om dit mee te nemen in de oplossing.’

Op deze website is te vinden hoe het op dit moment gesteld is met de luchtkwaliteit.

Comments

comments

DELEN